Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

REWELACYJNA IZAURA

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto:
mąki 1,5 szkl.
cukru 1 szkl.
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 4 łyżki
jajko 4 szt.
margaryny 1 kostka
wody 5 łyżek
cukier waniliowy 1 szt.
składniki na masę serową:
sera mielonego 1 kg
jajek 8 szt.
cukru 1 szkl.
masło roztopić i ostudzić 1 szt.
budynie śmietankowe 2 szt.
mąki ziemniaczanej 2 łyżki
cukru pudru 1,5 szkl.
aromat cytrynowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: REWELACYJNA IZAURA

PRZYGOTOWANIE CIASTA:
MARGARYNĘ Z CUKREM, WODĄ, CUKREM WANILIOWYM, KAKAO - ZAGOTOWAĆ. OSTUDZIĆ. DODAĆ 4 ŻÓŁTKA
I ZMIKSOWAĆ. UBIĆ PIANĘ NA SZTYWNO Z 4 BIAŁEK. DO RESZTY MASY DODAĆ MĄKĘ Z PROSZKIEM I UBITĄ PIANĘ. WYLAĆ CIASTO NA BlASZKĘ POSMAROWANĄ WCZEŚNIEJ TŁUSZCZEM I OBSYPANĄ BUŁKĄ TARTĄ.

PRZYGOTOWANIE MASY SEROWEJ:
DO MISKI WKŁADAMY SER, DODAJEMY ŻÓŁTKA, BUDYNIE, MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ, AROMAT, SOK Z CYTRYNY I UBITĄ PIANĘ Z CUKREM NA SZTYWNO. PO KOLEI WSZYSTKIE SKŁADNIKI MIKSUJEMY. NA KONIEC DODAJEMY PRZESTUDZONE MASŁO I CUKIER PUDER.
NA WYLANE CIASTO CZEKOLADOWE (MOŻNA ŁYŻKĄ ZROBIĆ GÓRY I DOLINY) WLEWAMY MASĘ SEROWĄ.
PIEC OK. 1 GODZ. NA ROZGRZANYM PIEKARNIKU W TEM. 160-180 STOPNI.
JAK CIASTO OSTYGNIE MOŻNA POLAĆ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ.

SMACZNEGO !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 12.10.2014 09:44
ale mi smaku zrobilas, skad nazwa?
Klausia 06.10.2014 17:44
ostatnio robiłam :)
art9 11.11.2013 15:14
PYSZNY, PUSZYSTY, WSPANIAŁY...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak