Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Relish z cukinii

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 duża szt
cebula 2 sztuki
papryczka chili 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
mielone nasiona kolendry 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 4 łyżki
cukier 1/3 szklanki
sól do smaku
oliwa

Porada

Relish świetnie nadaje się do mięs i na kanapki.

Przepis i sposób przygotowania na: Relish z cukinii

Cukinię, cebulę i papryczkę chili kroimy w bardzo drobną kostkę. Cebulę szklimy na rozgrzanej oliwie.Dodajemy kmin i kolendrę,chwilę dusimy.Cukinię i papryczkę dodać do cebuli i dusić około 5 minut. Do warzyw dodać ocet,cukier i ostrą paprykę.Doprawić solą i smażyć aż cukinia zmięknie a płyn odparuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 06.09.2016 10:49
Posmakowałoby mi to :)
benka 06.09.2016 08:51
Fajny dodatek do mięs.
Renataj 05.09.2016 20:12
Apetyczny pomysł:)
kd045 05.09.2016 19:52
super ppomysł
Marta1986 05.09.2016 19:27
bardzo smaczne
Konczi 05.09.2016 19:20
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak