Razowy omlet z bananem i orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 sztuka
  • mleko

    1 łyżka
  • mąka razowa

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • orzechy posiekane

    1 garść
  • miód

    1 łyżeczka
  • banan

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko roztrzepać z mlekiem i szczyptą soli. Dodać mąkę razową oraz cukier - dokładnie zamieszać. Masę wylać na patelnię (u mnie ceramiczna by ominąć zbędny tłuszcz) ułożyć pokrojonego w talarki banana. Gdy spód będzie usmażony przewrócić go na drugą stronę i podsmażyć. Wyłożyć na talerz posypać orzechami i skropić miodem. Na wierzch ułożyć talarki banana. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 26.01.2015 16:54
przepyszny,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat