Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowy czyr

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenno-razowa 1/2 kg
mąka tortowa 10 dag
pieprz, sól

Przepis i sposób przygotowania na: Razowy czyr

Kroki postępowania

1
Wykonanie;
Na patelni prażyć mąki na złoty kolor , cały czas mieszając.
Zalać wrzącą posoloną wodą do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.
Krok 1 - Razowy czyr foto
2
Tak przygotowaną potrawę wyłożyć na talerze i podawać z mlekiem.
Krok 2 - Razowy czyr foto
3
Można podawać ze smażoną cebulką lub wędzonką i suto posypaną pieprzem. Danie to jest smaczne , syte i zdrowe.
Krok 3 - Razowy czyr foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 15.10.2013 20:54
Czy ja dobrze rozumię, że "potrawą" jest mąka wymieszana z wrzącą wodą? Czy może to jakiś błąd przy pisaniu przepisu?
Papryczka 14.10.2013 21:20
dziwne danie
caralajna 14.10.2013 20:45
nie zjadłabym tego
Noruas 14.10.2013 20:40
o kurcze, tego nie znałam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak