Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowe penne w sosie grzybowo-koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 150 g
filet z kurczaka 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
bulion drobiowy 0,7 l
koperek 1 pęczek
jogurt naturalny 200 gęsty
Makaron razowy 100 penne
szalotka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Razowe penne w sosie grzybowo-koperkowym

Na oliwie podsmażamy lekko posiekaną drobno szalotkę, następnie dodajemy grzyby leśne (ja użyłam maślaków). Oddzielnie podsmażamy kurczaka w kawałkach i przekładamy do grzybów z cebulą. Wszystko zalewamy bulionem i dusimy, aż będzie miękkie, a wywar się zredukuje. Na koniec dodajemy jogurt naturalny i dobrze mieszamy, żeby połączył się na gładki sos. Przed podaniem dodajemy posiekany koperek i ponownie mieszamy. Makaron gotujemy al dente i rozdzielamy na dwie porcje, na każdą nakładamy porcję ciepłego sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 18.11.2013 12:55
Pyszny obiad. Lubię takie pomysły.
maciek7 18.11.2013 10:24
proste i pyszne danie
Moniasaa 18.11.2013 08:42
smaczne jedzonko
Aga-25 18.11.2013 08:06
pyszności mniam
w mojej kuchni 18.11.2013 08:03
lubie takie makarony
Agnieszka-87-25 18.11.2013 07:53
wspaniałe penne
Kuchenka 18.11.2013 07:35
no nawet, nie złe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak