Razowa tarta z kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna razowa

    1 szklanka
  • masło

    1 kostka
  • jajka

    1 szt
  • żółtko jaja

    1 szt
  • kabaczek

    1/2 szt.
  • papryka czerwona

    1/2 szt.
  • pomidor

    1 szt.
  • jogurt naturalny

    250 ml.
  • mozzarella

    2 kulki
  • oregano świeże

    do smaku
  • brokuły

    5 różyczka
  • pesto

    1/2 słoiczka
  • mąka orkiszowa

    1 razowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
Mąkę wysypujemy na blat/stolnicę dodajemy jajko i posiekane masło.
Ugniatamy ciasto na gładko tak aby nie kleiło się do rąk.
Zawijamy w folię spożywczą i wsadzamy do lodówki na ok 30 min
Po 30 min wyciągamy ciasto z lodówki i rozwałkowujemy na ok 3-4 mm
Blachę do tarty natłuszczamy i wysypujemy otrębami. Wykładamy ciasto na blaszkę.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 min.

Farsz:
Kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy i smażymy na złoto.
Kabaczek kroimy w drobną kostkę i podgotowujemy razem z drobnymi różyczkami brokuła.
Paprykę i pomidora kroimy w małą kostkę.

Jogurt naturalny wlewamy do miski i dodajemy do niego pesto
Mozzarellę kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy do jogurtu.

Wykonanie:
Do ostudzonego ciasta nakładamy kurczaka, i wszystkie warzywa.
Zalewamy jogurtem z mozzarellą
Siekamy drobno bazylię i oregano i posypujemy tartę.

Całość wkładamy na 35 min do nagrzanego piekarnika do 180 stopni

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandraa 15.08.2012 20:39
brzmi świetnie
treonina 15.08.2012 20:20
super :-)
agunesu 15.08.2012 20:12
mniam mniam smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat