Ravioli z pasztetem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl.
  • jajko

    1
  • woda

    1/4 szkl.
  • pasztet

  • cebula

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ravioli z pasztetem foto
Mąkę wysypać na blat, wbić jajko i dodać wody, z tym, że nie dawać całej wody za jednym razem. Zagniatać ciasto tak, aby było elastyczne, nie może być zbyt suche, ale też nie może być lepkie. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na 15 minut.Pasztet ugnieść na drobniejsze fragmenty. Ciasto rozwałkować na cienkie placki wielkości zbliżonej do pierogomanii.Jeden placek ułożyć na pierogomanii.
Krok 2 - Ravioli z pasztetem foto
Na to wyłożyć- korzystając z załączonej łyżeczki - pasztet, lekko go dociskając.
Krok 3 - Ravioli z pasztetem foto
Przygotowanym drugim płatem ciasta przykryć farsz. Następnie rozwałkować, tak aby wyciąć kształt pierożków.
Krok 4 - Ravioli z pasztetem foto
Usunąć nadmiar ciasta, przewrócić Pierogomanię do góry nogami i delikatnie wypchnąć pierogi, w razie potrzeby pomagając dołączoną łyżeczką.
Krok 5 - Ravioli z pasztetem foto
Wrzucać porcjami na osolony wrzątek [ dodatkowo dodałam kostkę rosołową]i gotować 6-8 min.Podawać np.z zeszkloną cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 19.08.2014 01:07
Smaczne jedzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat