ragut z kiełbasy

ragut z kiełbasy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    50 dag
  • cebula

    3 szt.
  • marchew

    4 szt.
  • por

    2 szt.
  • margaryna

    3 łyżki
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • kiełbasa parówkowa

    30 dag
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • nac pietruszki

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ragut z kiełbasy

Warzywa wypłukać i pokroić. W rondelku roztopić margarynę, dodać warzywa i dusić chwilę. W litrze wody rozpuścić kostkę rosołową, dodać do rondla i dusić wszystko ok. pół godziny. Do smaku dodać liść laurowy, ziele angielskie. Pod koniec gotowania dodać kiełbasę pokrojoną w talarki, przyprawić majerankiem. Przy podaniu posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat