Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

ragut z kiełbasy

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
50 dag
cebula
3 szt.
marchew
4 szt.
por
2 szt.
margaryna
3 łyżki
kostka rosołowa
1 szt.
kiełbasa parówkowa
30 dag
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
majeranek
Sklep Prymat
nac pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: ragut z kiełbasy

Warzywa wypłukać i pokroić. W rondelku roztopić margarynę, dodać warzywa i dusić chwilę. W litrze wody rozpuścić kostkę rosołową, dodać do rondla i dusić wszystko ok. pół godziny. Do smaku dodać liść laurowy, ziele angielskie. Pod koniec gotowania dodać kiełbasę pokrojoną w talarki, przyprawić majerankiem. Przy podaniu posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak