ragout grzybowe

ragout grzybowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby

    55 dag
  • seler

    20 dag
  • marchewka

    20 dag
  • pietruszka

    20 dag
  • cebula

    2 szt.
  • rosół

    ¼ litra
  • margaryna

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • śmietana

    ½ szklanki
  • żółtko

    1 szt.
  • mleko

  • kwasek cytrynowy

  • cukier

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku stopić tłuszcz. Oczyścić grzyby, pokroić wrzucić do garnka. Cebulę obrać, wypłukać, posiekać, wrzucić do garnka. Smażyć. Warzywa obrać i pokroić na paski krótkie i cienkie, dodać do garnka, podlać rosołem dusić razem wszystko. Śmietanę wymieszać z mąką, zagęścić zupę, zagotować. zdjąć z ognia dodać żółtko rozmieszane z mlekiem, doprawić solą, pieprzem, kwaskiem cytrynowym, cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat