Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Raffaello na krakersach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 560 g
wiórki kokosowe 300 g
mleko 1 litr
cukier 1/2 szklanki
margaryna 375 g
budyń waniliowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Raffaello na krakersach

Kroki postępowania

1
Gotujemy budyń według opisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 1 - Raffaello na krakersach foto
2
Margarynę ucieramy mikserem na puch. Dodajemy porcjami zimny budyń. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe.
Krok 2 - Raffaello na krakersach foto
3
Blachę o wymiarach 25 x 40cm wyłożyć warstwą krakersów.
Krok 3 - Raffaello na krakersach foto
4
Na krakersy wykładamy część masy. Następnie znów krakersy i masa budyniowa. Na wierzch możemy posypać wiórki lub czekoladę. Ciasto przed podaniem wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Smacznego
Krok 4 - Raffaello na krakersach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 28.05.2014 10:50
lubię takie ciasta
Beata23 26.05.2014 11:55
pyszne ciacho
gibli 22.05.2014 15:06
lubię rafaello
stokrotka 30.04.2014 09:51
pyszności na deser
Kejti 29.04.2014 11:17
Uwielbiam to ciacho :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak