Raffaello na krakersach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krakersy

    560 g
  • wiórki kokosowe

    300 g
  • mleko

    1 litr
  • cukier

    1/2 szklanki
  • margaryna

    375 g
  • budyń waniliowy

    2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Raffaello na krakersach foto
Gotujemy budyń według opisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 2 - Raffaello na krakersach foto
Margarynę ucieramy mikserem na puch. Dodajemy porcjami zimny budyń. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe.
Krok 3 - Raffaello na krakersach foto
Blachę o wymiarach 25 x 40cm wyłożyć warstwą krakersów.
Krok 4 - Raffaello na krakersach foto
Na krakersy wykładamy część masy. Następnie znów krakersy i masa budyniowa. Na wierzch możemy posypać wiórki lub czekoladę. Ciasto przed podaniem wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adam/ZUB3R 28.05.2014 10:50
lubię takie ciasta
Beata23 26.05.2014 11:55
pyszne ciacho
gibli 22.05.2014 15:06
lubię rafaello
stokrotka 30.04.2014 09:51
pyszności na deser
Kejti 29.04.2014 11:17
Uwielbiam to ciacho :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat