Raffaello na krakersach

Raffaello na krakersach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krakersy

    560 g
  • wiórki kokosowe

    300 g
  • mleko

    1 litr
  • cukier

    1/2 szklanki
  • margaryna

    375 g
  • budyń waniliowy

    2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Raffaello na krakersach foto
Gotujemy budyń według opisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 2 - Raffaello na krakersach foto
Margarynę ucieramy mikserem na puch. Dodajemy porcjami zimny budyń. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe.
Krok 3 - Raffaello na krakersach foto
Blachę o wymiarach 25 x 40cm wyłożyć warstwą krakersów.
Krok 4 - Raffaello na krakersach foto
Na krakersy wykładamy część masy. Następnie znów krakersy i masa budyniowa. Na wierzch możemy posypać wiórki lub czekoladę. Ciasto przed podaniem wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adam/ZUB3R

28.05.2014 10:50
lubię takie ciasta

Beata23

26.05.2014 11:55
pyszne ciacho

gibli

22.05.2014 15:06
lubię rafaello

stokrotka

30.04.2014 09:51
pyszności na deser

Kejti

29.04.2014 11:17
Uwielbiam to ciacho :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat