Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafalello

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka ziemniaczana 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
śmietana kremówka 500 ml
biała czekolada 1 sztuka
śnieszka 2 opakowania
wiórki kokosowe 2 opakowania
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rafalello

Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Kremówkę wlać do garnuszka i włożyć połamaną białą czekoladę. Podgrzewać aż do rozpuszczenia się czekolady. Dobrze ostudzoną śmietanę z czekoladą ubijać i do tego dodać śnieżki, a na końcu wiórki kokosowe. Krem wyłożyć na biszkopt i polać polewą czekoladową lub zetrzeć gorzką czekoladę na tarce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 18.12.2013 19:56
Dobre ciasto.
Katarzyna34 17.12.2013 23:07
muszę wypróbować
smerfna_chatka 17.12.2013 21:58
ładnie wygląda
V_kuchareczka 17.12.2013 20:48
smaczne ciasto
maciek7 17.12.2013 19:42
pyszne ciasto
Kuchenka 17.12.2013 19:40
apetyczne!!!
Agata3 17.12.2013 19:37
Pyszne, pyszne, pyszne ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak