Rafaello na krakersach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 litr
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
  • cukier

    1 szkl
  • cukier waniliowy

    2 op
  • wiórki kokosowe

    20 dag
  • krakersy

    1 op
  • margaryna

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z litra mleka odlać szklankę, resztę zagotować z cukrami.W szklance mleka rozrobić obie mąki, wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń.Trochę przestudzić, wrzucić margarynę i mieszać do rozpuszczenia.Wsypać wiórki kokosowe zostawiając trochę do posypania wierzchu, wymieszać.Krakersy ułożyć w blaszce, wylać połowę masy, przykryć kolejną warstwą krakersów i wylać drugą częsć masy.Wierzch posypać kokosem.Wstawić do lodówki do stężenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
emilia11 30.08.2011 16:47
pycha
Juleczka20 10.08.2011 09:52
wyśmienite ciasto
Emilia22 06.11.2010 14:24
wygląda bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat