Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 5
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 3/4 szklanki
margaryna
Bułka tarta klasyczna Prymat

masa

śmietana 30% 0.5 litra
wiórki kokosowe 150 gram
biała czekolada 1 tabliczka
margaryna 60 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Kroki postępowania

1
Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier po troszkę nie na raz. Wlewamy po jednym żółtku caly czas miksując, na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać najlepiej drewnianą łyżką. Smarujemy spód blaszki margaryną i bułką tartą, pieczemy w 170° przez 30-35minut.
Krok 1 - Rafaello foto
2
Gdy biszkopt wystygnie przecinamy na pół wzdłuż, Górna część odkładamy do miski
Krok 2 - Rafaello foto
3
Połowę śmietany wlewamy do garnka dodajemy margarynę i połamaną czekoladę, grzejemy dopóki czekolada się nie rozpuści
Krok 3 - Rafaello foto
4
Gdy czekolada ze śmietaną wystygnie wkruszamy górę biszkoptu mieszamy.
Pozostałą śmietanę ubijamy. Połowę ubitej śmietany dodajemy do masy czekoladowej i dodajemy 100gram kokosu, dokładnie mieszamy, na biszkopt wykładamy masę wyrownujemy, rozkładamy bitą śmietanę i posypujemy kokosem.
Krok 4 - Rafaello foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 25.11.2016 21:41
Smaczne ciasto mniam
MonikaW 25.11.2016 21:21
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak