Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello
Kroki postępowania
Białka miksujemy wraz z cukrem,.
Dodajemy żółtka i mieszaninę mąki (ziemniaczana z pszenną oraz proszkiem do pieczenia) mieszamy wszystko łyżką drewniana.
Masę biszkoptową wylewamy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 180 stopni - 35 min.
Mieszamy i cały czas pilnujemy aby wiórki się nie spiekły tylko zarumieniły.
Wykładamy na miseczkę i czekamy aż ostygną.
Mąki mieszamy ze sobą i wlewamy do gotującego mleka.
Dokładnie mieszamy i powstały budyń musi ostygnąć.
Margarynę rozcieramy z cukrem, dodajemy zimny budyń.
Dokładnie mieszamy, aby powstała jednolita masa.
Masę dzielimy na pół.
Na biszkopt dajemy jedna część masy, przykrywamy biszkoptem i nakładamy kolejną masę posypując prażonymi wiórkami kokosowymi.