Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 4
cukier 2/3 szklanki
mąka ziemniaczana 4 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 1 łyżeczka

Masa

śmietana 30% 500 ml
śnieżka 2 opakowania
biała czekolada 2
wiórki kokosowe 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy z cukrem tak, by trzymać sztywną pianę.
Krok 1 - Rafaello foto
2
Żółtka łączymy z octem i proszkiem do pieczenia i dynamicznie mieszamy.
Krok 2 - Rafaello foto
3
Masę z żółtek łączymy z ubitą pianą miksując na najniższych obrotach.
Krok 3 - Rafaello foto
4
Dodajemy połączone mąki i delikatnie mieszamy. Pieczemy ok. 30 minut w 175 stopniach w okrągłej formie.
Krok 4 - Rafaello foto
5
Wystudzony biszkopt kroimy na 3 części.
Krok 5 - Rafaello foto
6
Masa: Śmietanę ubijamy do sztywności, pod koniec ubijania dodajemy śnieżkę. Następnie dodajemy białe czekolady wcześniej rozpuszczone w kąpieli wodnej i wystudzone, delikatnie łączymy. Na koniec dodajemy wiórki i mieszamy. Otrzymaną masą przekładamy biszkopt.
Krok 6 - Rafaello foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgosia R 08.01.2015 09:22
ulubione ciasto mojego męża :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak