Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier kryształ 1.5 szklanki
mąka tortowa 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
ocet 1.5 łyżeczki
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
śmietana 30% 1/2 litra
biała czekolada 1 tabliczka
Śnieżka w proszku 2 szt
ajerkoniak 6 kieliszków
wiórki kokosowe 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Biszkopt (zawsze się udaje)

Białka oddzielić i ubić z cukrem.
Do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia, zamieszać i połączyć z ubitymi białkami.
Na koniec wsypać obie mąki i ponownie delikatnie wymieszać.
Wlać na formę i piec około 1/2 godziny w rozgrzanym do 180 stopni piecu.


Masa

Odlać trochę śmietany kremówki, podgrzać i roztopić w niej czekoladę. Resztę śmietany ubić razem z 2 Śnieżkami w proszku.
Dodać 6 kieliszków advocata, 10 dkg kokosu i przestudzoną czekoladę.

Biszkopt rozkroić na dwie części. Górną pokruszyć, dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Całą masę wyłożyć na drugą część biszkopta i posypać kokosem.

Pycha!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota_31_ 28.03.2013 12:33
mam podobny przepis, pycha
sara1 28.03.2013 08:34
bardzo apetyczne ciasto
iwi 28.03.2013 07:10
Klasyka gatunku.
monisia1977 28.03.2013 05:46
dobre ciacho
Noruas 27.03.2013 23:44
Pycha są kokosy, zawsze miałam ochotę wypróbować ale zebrać się nie mogę.
Monika78 27.03.2013 21:47
uwielbiam to ciasto, jest mocno kokosowe:)
usmiech 27.03.2013 21:41
Bardzo ciekawy pomysł.
TEtalicha 27.03.2013 21:35
super ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak