Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z suszoną gruszką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kwaśna 330 ml/12%
mąka 1 1/2 szklanki
jajko 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżka
olej do smażenia
gruszki suszone 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z suszoną gruszką

Wykonanie:
Gruszki namoczyć przez godzinę, odsączyć, oczyścić z ogonków i pokroić. Mąkę wymieszać z sodą, cukrem i solą do smaku, wbić jajko, wlać śmietanę i dokładnie wymieszać składniki. Następnie dodać pokrojone gruszki, odstawić na godzinę, po czym smażyć na rozgrzanym oleju racuszki na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 06.12.2015 15:46
z suszoną gruszką jeszcze nie jadłam
IKrakowianka 06.12.2015 13:50
bardzo lubię racuszki a Twój pomysł na wykorzystanie suszonej gruszki jest super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak