Racuszki z riccottą i bananem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • ser ricotta

    1 opakowanie
  • jajko

    2 sztuki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier

    2 łyzi
  • olej do smażenia

    1 łyzka
  • banan

    2 sztuki
  • sól

    1 szczypta
  • mleko

    1\3 szklanki
  • olej roślinny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Racuszki z riccottą i bananem foto
Do jednej miski przekładamy: ser ricotta , 2 jajka , i 2 łyżki oleju. Mieszamy składniki.
Krok 2 - Racuszki z riccottą i bananem foto
W drugiej misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia , cukrem i solą. Mieszamy składniki.
Krok 3 - Racuszki z riccottą i bananem foto
Mokre składniki dodajemy do suchych.
Krok 4 - Racuszki z riccottą i bananem foto
Łączymy składniki dodając jednocześnie mleko.
Krok 5 - Racuszki z riccottą i bananem foto
Porcję ciasta nakładamy na patelnie z rozgrzanym olejem. Banan kroimy w plastry i układamy na placuszku.
Krok 6 - Racuszki z riccottą i bananem foto
Racuszki smażymy z 2 stron do zrumienienia. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 09.11.2014 12:43
apetyczne te placuszki
Gabi44 14.10.2014 10:06
Pyszne placuszki.
Renata9 14.10.2014 08:57
bardzo smaczne racuszki
Hrabina w kuchni 13.10.2014 22:04
Robię podobne, ale najczęściej z jagodami. Muszę spróbować z bananami :)
ice cubes 13.10.2014 20:42
wyglądają kusząco :)
wioleczka83 13.10.2014 20:32
rewelacyjny przepis
marcia7 13.10.2014 18:03
ciekawe placuszki
monikalangier 13.10.2014 17:34
muszą być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat