Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z rabarbarem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 2 szt.
kefir 2 szklanki
olej 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
rabarbar 30 dag
olej do smażenia
cukier puder do posypki
śmietana do polania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z rabarbarem

Wykonanie:
Przygotować ciasto z podanych składników, zmiksować i połączyć z pokrojonym rabarbarem. Następnie kłaść łyżką ciasto na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoto. Ułożyć racuszki na półmisek, posypać cukrem pudrem, polać śmietaną lub jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 02.06.2015 20:16
smaczne śniadanie
Renata9 27.05.2015 22:57
pyszne racuszki
Adamorek 27.05.2015 20:20
inna wersja racuszków
gosia1988 27.05.2015 19:45
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak