Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mleko
1,5 szklanki -
jajko
2 -
mąki
2 szklanki -
margaryna
2 łyżki -
drożdże
20 g -
rabarbar
2 (pokrojony)
Przepis i sposób przygotowania Racuszki z rabarbarem
Gdy ciasto zwiększy objętość 2-2,5 razy, posypać z wierzchu pokrojonym rabarbarem. Na rozgrzaną patelnię wlać trochę oleju. Łyżkę zanurzać w wodzie, nabierać ciasto z kawałkami rabarbaru i wykładać na patelni. Smażyć ok. minuty na średnim ogniu, odwrócić, przykryć przykrywką, smażyć ok. minuty. Po usmażeniu racuszki wyłożyć na talerzu, posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Komentarze (21)
Załaduj więcej komentarzy (11)