racuszki z poziomkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    3/4 szklanki
  • jaja

    2 sztuki
  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 opakowanie
  • poziomki

    1 szklaneczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymienione składniki łączymy ze sobą, ja miksuję. Na koniec dodaję pozioomki, wszytsko mieszam.Na metalową łyżkę nabieramy ciasto i wylewamy na patelnie formując kszałt racucha.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z obydwu stron.
Smażyć na niedużym ogniu oczywiście z obu stron na złoty kolor.WYkładamy na talerz- smacznego. Można posypać cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pierniczkowo 29.06.2012 10:28
pyszne racuszki z moimi ulubionymi poziomkami:)
halina17 28.06.2012 11:29
pyszne racuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat