Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z płatków kukurydzianych

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki kukurydziane 10 dag
serek homogenizowany 1 szt.
mleko 1 1/2 szklanki
jajko 2 szt
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier waniliowy do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z płatków kukurydzianych

Kroki postępowania

2
Wykonanie:
Płatki wymieszać w ½ szklance mleka.
Krok 1 - Racuszki z płatków kukurydzianych foto
4
Resztę mleka zagotować i dodać płatki z odrobiną soli do smaku.
Krok 2 - Racuszki z płatków kukurydzianych foto
5
Po lekkim przestudzeniu, dodać żółtka, masło, serek i cukier.
Krok 3 - Racuszki z płatków kukurydzianych foto
6
Wymieszać dokładnie składniki, dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Lekko zamieszać i kłaść łyżką placki na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z bitą śmietaną lub sokiem owocowym.
Krok 4 - Racuszki z płatków kukurydzianych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 27.09.2015 14:05
podobają mi te racuszki
Ola1young 27.09.2015 13:09
fajne placuszki
pestka 27.09.2015 09:17
ciekawa propozycja, z pewnością to bardzo smaczne śniadanie
Róża1 26.09.2015 23:42
ciekawy przepis :-)
Czarnula666 26.09.2015 21:17
Ciekawy przepis! Ciekawa jestem jak smakują :-)
dom-agi 26.09.2015 20:33
Ciekawy pomysł!
irenka 26.09.2015 19:51
ciekawy przepis,na pewno smaczne placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak