Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z otrębami i rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 2 szklanki
otręby pszenne 2 łyżki
jajko 2 sztuki
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1 sztuka
mleko 1.1/4 szklanki
drożdże świeże 25 gram
rabarbar 3-4 łodygi

Dodatkowo

cukier puder
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z otrębami i rabarbarem



Rabarbar umyć i pokroić.
Mleko lekko podgrzać, dodać drożdże, cukier i dwie łyżki mąki. Wymieszać i na kilka minut odstawić.
Do podrośniętych drożdży dodać pozostałe składniki ciasta i wymieszać mikserem. Dodać rabarbar i odstawić do podrośnięcia.
Na patelni rozgrzać 2 - 3 oleju i smażyć racuszki na złoty kolor z obu stron. Wykładać na papierowy ręcznik. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 15.05.2016 16:23
same pyszności do zjedzenia
krokus 14.05.2016 21:16
fajny pomysł z tym rabarbarem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak