Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki z jabłkami i kefirem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
mąka wrocławska 2 szklanki
cukier waniliowy 1 op
jajko 2 szt
cukier kryształ 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
olej do smażenia 1
cukier puder
woda gazowana 0,5 szklanki
kefir 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki z jabłkami i kefirem

SKŁADNIKI :
Kefir , jajka , mąkę , cukier kryształ ,proszek do pieczenia .
Mieszamy w wysokim naczyniu mikserem do uzyskania jednolitej masy , konsystencja jak na ciasto naleśnikowe Dodajemy wodę mineralną i mąkę aby ciasto było nieco gęstsze .
Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na średniej tarce dodajemy cukier waniliowy i cynamon .
Dodajemy starte jabłka do masy i mieszamy delikatnie łyżką aby połączyć jabłka z ciastem następnie na rozgrzany olej Nakładamy łyżką malutkie placuszki i smażymy na rumiany kolor .
Wyciągamy racuszki na talerz i posypujemy cukrem pudrem .

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 21.09.2012 14:27
Smak dzieciństwa mi się przypomina :)
kupiska 17.08.2012 15:39
Aż slinka leci...
ziutula
ziutula 07.08.2012 01:51
na szybki podwieczorek jak znalazł...
TEtalicha 04.08.2012 19:14
jedne z lepszych
gusia1000 02.08.2012 18:38
Też tak robię i zawsze smakują.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak