racuszki z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka krupczatka

    2 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • proszek do pieczenia łyżka

    2 łyżki
  • jaja

    3 szt
  • mleko

    1 szklanki
  • cukier drobny

    2 łyżki
  • jabłko winne

    1 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jabłka umyj obierz, pokrój w paseczki, zrób ciasto gęstsze ja na naleśniki dodaj jabłka smaz na wolnym ogniu, po usmażeniu posyp cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAŁGORZATA108 13.09.2010 18:29
To sobie narobiłam smaku, a nie mam jabłek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat