Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z dyni i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/2 kg
mąka 6 łyżek
olej do smażenia
twaróg 2 łyżki
jajko 1 szt
sól dosmaku
pieprz dosmaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z dyni i serem

Dynię obieramy,kroimy w dużą kostkę i dusimy w rondlu ok 10min,dodając 5-6 łyżek wody.Ostudzoną dynię ucieramy z twarogiem,dodajemy jajko,mąkę 2-3łyżki wody.Ciasto doprawiamy do smaku,i mieszamy na masę.Na patelni rozgrzewamy olej i wlewamy ciasto,formując małe placki.Smażymy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 10.08.2014 19:55
dobre takie
Magda60 09.11.2012 22:10
smakowite
Magda60 09.11.2012 22:10
smakowite
pierniczkowo 09.11.2012 10:08
bardzo lubię takie:)
dorotka0000025 22.10.2012 12:11
pycha
Kas2 08.10.2012 23:45
smakowicie wyglądają
sylwiusia055 05.10.2012 09:03
uwielbiam
gusia1000 25.09.2012 17:39
smaczne to.
agnieszka214 24.09.2012 17:10
mniam
fijolek91 24.09.2012 16:32
fajny przepis:)
Mati3 24.09.2012 16:24
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak