Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki z białego sera z cukrem pudrem i borówką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier kryształ 4 łyżki
mleko 0.5 szklanki
mąka pszenna 100 gram
olej do smażenia 3 łyżki
borówka 8 łyżek
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier puder 2 łyżki
twaróg 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki z białego sera z cukrem pudrem i borówką

Kroki postępowania

1
Twaróg przekładamy do miski i rozdrabniamy go widelcem.Z jajek oddzielamy białka, żółtka dodajemy do sera . Białka ubijamy na sztywno w osobnej misce.
Krok 1 - racuszki z białego sera z cukrem pudrem i borówką foto
2
Do twarogu dodajemy cukier wanilinowy i cukier kryształ oraz mleko. Miksujemy i stopniowo dodajemy mąkę. Miksujemy około 5 minut. Na samym końcu dodajemy białka ubite i delikatnie mieszamy.
Krok 2 - racuszki z białego sera z cukrem pudrem i borówką foto
3
Smażymy na małej ilości tłuszczu.
Krok 3 - racuszki z białego sera z cukrem pudrem i borówką foto
4
Po usmażeniu obsypujemy cukrem pudrem i nakładamy borówkę.
Krok 4 - racuszki z białego sera z cukrem pudrem i borówką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 28.12.2013 13:35
na pewno były smaczne
EmciaPichci 19.12.2013 20:40
racuszki palce lizać!
czekoladka_m 23.11.2013 14:01
pychota!! Chyba zrobię na kolację;)
Malinka 22.11.2013 20:22
Takich placuszków jeszcze nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak