Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki serowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 1 szklanka
mleko 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku
olej do smażenia
woda gazowana 1/2 szkl
twaróg 1/2 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki serowe

Ser z jajkami i cukrem roztarłam w misce drewnianą pałką do ciasta, dodałam mleko, mąkę z proszkiem i wodę gazowaną, posoliłam nieco. Łyżka formowałam owalne placuszki kładłam na patelnię z rozgrzanym olejem, po czy przykryłam pokrywką. Gdy się zrumieniły od spodu i ścięły na wierzchu , przewracałam i dosmażałam z drugiej strony. Odsączyłam z tłuszczu na papierowych ręcznikach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.01.2014 21:13
Wyglądają smakowicie.
adelajda 07.07.2013 18:36
proste i smaczne
elficzna 21.08.2012 13:24
pyszotka ^^
Zdzisław 21.08.2012 10:33
czasem uda mi się usmażyć też takie placki
tessinka 20.08.2012 21:25
mniam mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak