Racuszki po podlasku

Racuszki po podlasku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 kg
  • mąka

    10 dkg
  • jaja

    1
  • smalec

    10 dkg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Racuszki po podlasku

Marchew zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Dodać jajko, mąkę, proszek do pieczenia i sól. wymieszać. Formować okragłe placuszki i smażyć do zrumienienia. Podawać ze śmietanę, cukrem lub dżemem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat