Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki na bazie maślanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 0,5 litra
mąka pszenna 400 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 50 gram
jajko 2 sztuki
olej do smażenia 1 łyżka
borówka w słoiku 5 łyżek
czekoladowa posypka 0,5 łyżeczki
cukier puder 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki na bazie maślanki

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy potrzebne składniki: maślankę, mąkę, jajka, proszek do pieczenia, cukier puder.
Krok 1 - Racuszki na bazie maślanki foto
2
Do mąki dodajemy maślankę, jajka i mieszamy składniki.
Krok 2 - Racuszki na bazie maślanki foto
3
Następnie dodajemy proszek do pieczenia i cukier puder - wszystkie składniki miksujemy.
Krok 3 - Racuszki na bazie maślanki foto
4
Z gotowego ciasta- na patelni z rozgrzanym olejem , smażymy placuszki z 2 stron.
Krok 4 - Racuszki na bazie maślanki foto
5
Placuszki serwujemy posypane cukrem pudrem, z borówką lub posypane czekoladową posypką.
Krok 5 - Racuszki na bazie maślanki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 28.02.2014 08:50
często je robię moim wnukom
Mati13 19.02.2014 18:05
uwielbiam racuchy
Malinka 17.02.2014 19:27
Bardzo lubię takie racuchy!
Przepisy Joanny 15.02.2014 11:10
często przygotowuję je wnukom, są pyszne
anemon 10.02.2014 18:08
Dobry pomysł na kolację.
Poison1988 10.02.2014 13:32
właśnie sobie uświadomiłam jak dawno racuszków nie jadłam, ciekawy przepis chętnie wypróbuję :)
gosia56 10.02.2014 08:14
bardzo lubię takie racuszki
patryska76 10.02.2014 08:04
Na pewno rozpływają się w ustach ;-)
w mojej kuchni 10.02.2014 06:46
smakowite te racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak