Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki jogurtowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanka
jaja 2 szt
jogurt naturalny 400 ml
cukier waniliowy 1 opakowanie
olej 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki jogurtowe

Mąkę mieszamy z jajkami i jogurtem. Dodajemy cukier waniliowy, proszek do pieczenia i sodę. Następnie dodajemy olej lub oliwę.

Smażymy na patelni teflonowej małym ogniu. W zależności od upodobań możemy, ale nie musimy dodawać tłuszczu do smażenia. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego :)
Rady

Można do nich dodać pokrojone w drobna kostkę owoce lub 10 dkg wiórków kokosowych. Ciasto z wiórkami najlepiej odstawić na pół godzinę, żeby trochę napęczniały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarrna 06.03.2014 20:35
Obowiązkowa pozycja na śniadanie, szybkie i smaczne :)
Jadwiga/Jaga85 05.03.2014 23:03
Puszyste i bardzo apetyczne!!!
Mysiunia 05.03.2014 20:29
jakie smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak