Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki jabłkowe z ricottą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka pszenna 1 szklanka
ser ricotta 125 g
jabłka 3 sztuki (małe)
miód płynny 1 łyżka
rodzynki 1 garść
cynamon Prymat duża szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat duża szczypta
olej do smażenia
cukier puder do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki jabłkowe z ricottą

Kroki postępowania

1
Żółtka mieszamy z mąką i ricottą.
Krok 1 - Racuszki jabłkowe z ricottą foto
2
Dodajemy starte na dużych oczkach jabłkacynamon i gałkę muszkatołową, mieszamy, po czym dodajemy miód i rodzynki, ponownie mieszamy.
Krok 2 - Racuszki jabłkowe z ricottą foto
3
Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z ciastem jabłkowym.

Smażymy na średnim ogniu na rumiano z każdej strony.

Podajemy oprószone cukrem pudrem.
Krok 3 - Racuszki jabłkowe z ricottą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 29.11.2016 09:52
Wygląda pysznie
bietka 29.11.2016 09:31
smaczne racuszki : )
Krystyna32 29.11.2016 09:09
bardzo apetyczne
Anna Jeziorna
Anna Jeziorna 28.11.2016 22:44
uwielbiam racuchy :D
Malinka 28.11.2016 22:35
Lubię placuszki z ricottą :)
ziutka123 28.11.2016 21:50
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak