Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki drożdzowe z kukurydzą.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
jajko 1
mleko 3,2% 1 szkl
drożdże 1 łyżeczka
cukier kryształ 0.5 łyżeczki
kukurydza w puszce 0.5 szkl
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0.5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki drożdzowe z kukurydzą.

Drożdze rozcieramy z ciepłym mlekiem,cukrem.Gdy się rozpuszczą,dodajemy rozkłócone jajka a następnie mąkę,sól,pieprz,zioła.Miksujemy na gładkie ciasto.Delikatnie łączymy z kukurydzą.Smażymy racuchy na rozgrzanym oleju z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 08.02.2014 23:04
fajne racudzki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak