racuszki drożdżowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kefir

    2 łyzki
  • mleko

    200 ml
  • drożdże

    15 dag
  • cukier

    3 łyzki
  • jaja

    2 sztuki
  • mąka

    2 kubki
  • sól

  • jabłka

    2 szt
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 łyżki kefiru wymieszać z mlekiem i podgrzać w mikroweli. W ciepłej konsystencji rozpuścić drożdże. W osobnym naczyniu ubić jaja ze szczyptą soli i cukrem. Połączyć wszystkie składniki, dodać mąkę i odstawić do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie dodać pokrojone jabłka. Smażyć na oleju na niewielkim ogniu.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pioge7 06.05.2011 15:42
super
ewasylwia 09.03.2011 17:17
lubię takie
Nina7 09.03.2011 10:58
Pyszności:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat