Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki bananowo-jabłkowe

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 1 szt
jabłko 1 szt
mąka 2 szklanki
mleko 1,5 szklanki
jajko 1 szt
cukier 3 łyżki
olej
cukier puder
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki bananowo-jabłkowe

Do miski wbijamy jajko, dodajemy cukier i miksujemy do rozpuszczenia cukru. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemiennie z mlekiem i dokładnie miksujemy, tak żeby w cieście nie było grudek.

Jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach z bananem postępujemy podobnie. Dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy porcję i smażymy z obu stron. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 01.12.2015 14:34
z bananem jeszcze nie próbowałam,wyglądają pysznie
Franciszek 22.11.2015 19:56
pyszne racuszki
mileneczka5 22.11.2015 19:14
proste i smaczne racuszki:)
Joannasz3190 22.11.2015 14:57
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak