Racuszki bananowo-jabłkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • mąka

    2 szklanki
  • mleko

    1,5 szklanki
  • jajko

    1 szt
  • cukier

    3 łyżki
  • olej

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wbijamy jajko, dodajemy cukier i miksujemy do rozpuszczenia cukru. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemiennie z mlekiem i dokładnie miksujemy tak żeby w cieście nie było grudek. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach z bananem postępujemy podobnie. Dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy porcję i smażymy z obu stron. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 01.12.2015 14:34
z bananem jeszcze nie próbowałam,wyglądają pysznie
Franciszek 22.11.2015 19:56
pyszne racuszki
mileneczka5 22.11.2015 19:14
proste i smaczne racuszki:)
Joannasz3190 22.11.2015 14:57
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat