Racuszki

Racuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    30 dag
  • cukier

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1/3 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • mleko

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białko ubijam na sztywną pianę. Jabłka drobno kroję. Pozostałe składniki miksuję. Do zmiksowanej masy dodaję białko oraz jabłka i delikatnie mieszam. Smażę na oleju. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat