Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szk
jajko 1 szt
cukier 1 łyżka
drożdże 2 g
mleko 1 szk
budyń waniliowy 1 op
żurawina suszona

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z żurawiną

Drożdże zalać niewielką ilością ciepłego mleka, dodać cukier i wymieszać. Do miski przełożyć mąkę, wsypać budyń, dodać jajko, wlać mleko oraz zaczyn z drożdży. Całość dokładnie zmiksować i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 min. Następnie dodać żurawinę i wymieszać. Smażyć na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.02.2014 10:33
wyglądają apetycznie i ta żurawina super pomysł
barbara11561 04.02.2014 10:11
ależ one smacznie wyglądają:)
fotoviderek 03.02.2014 14:18
Pysznie się zapowiadają :)
Anna169Hosz 02.02.2014 20:04
Podoba mi się ten pomysł, muszę takie zrobić!
treonina 02.02.2014 16:24
fajny pomysł
Renata9 02.02.2014 15:07
pyszne racuszki
Ania321 02.02.2014 15:06
wyglądają bardzo smacznie :)
dorrota 02.02.2014 15:03
ostatnio szukam pomysłow na żurawinę, a ten wydaje się być ciekawy;) na pewno wypróbuję;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak