Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z serkiem homogenizowanym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek homogenizowany 1 sztuka
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon Prymat 0.5 łyżeczki
jajko 2 sztuki
olej do smażenia 1 łyżka
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z serkiem homogenizowanym

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy potrzebne składniki: serek, jajka, mąkę, proszek do pieczenia , cynamon.
Krok 1 - Racuchy z serkiem homogenizowanym foto
2
W misce łączymy ze sobą: mąkę, jajka, serek, cynamon i proszek do pieczenia.
Krok 2 - Racuchy z serkiem homogenizowanym foto
3
Mikserem łączymy wszystkie składniki.
Krok 3 - Racuchy z serkiem homogenizowanym foto
4
Z gotowego ciasta smażymy racuchy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju- z 2 stron do zrumienienia.
Krok 4 - Racuchy z serkiem homogenizowanym foto
5
Racuchy podajemy na ciepło posypane cukrem pudrem lub musem jabłkowym.
Krok 5 - Racuchy z serkiem homogenizowanym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 28.02.2014 08:48
robię też takie i polecam, są bardzo smaczne
Malinka 19.02.2014 10:07
One są przepyszne!
kornelcia 18.02.2014 21:54
z serka homogenizowanego jeszcze nie jadłam...pewno pyszne są:)
Anna20 18.02.2014 15:49
pyszne, lubię takie :)
bogusia19 18.02.2014 12:30
apetycznie wyglądają
Noruas 18.02.2014 11:19
super dodatek serka
AZgotuj 18.02.2014 10:54
najlepsze rano iiiii na deser:)
Paolcia 18.02.2014 09:55
muszą być dobre :)
Jusiaa 18.02.2014 08:53
Ale dawno nie jadłam racuchów, smaka mi zrobiłaś
dodi 18.02.2014 08:39
zjadłabym, mniam!
agnieszka131919 18.02.2014 08:29
pycha racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak