Racuchy z ryżu

Racuchy z ryżu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1/2 kg
  • jaja

    4
  • mąka

    30 dag
  • mleko

    100 ml
  • cukier

    15 dag
  • proszek do pieczenia

    15 g
  • cukier waniliowy

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Racuchy z ryżu

yż ugotować i wymieszać z żółtkami, cukrami, mlekiem oraz mąką z proszkiem. Białka ubić i delikatnie wymieszać z masą. Dodać szczyptę soli. Kłaść łyżką na patelnię. Usmażyć

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

agata1722 17.02.2012 09:46
dobreeee

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat