Racuchy z rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 sztuki
  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    1 łyżka
  • rabarbar

    2 laski
  • sól

  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać mleko, wbić jajka, dodać sodę oczyszczoną oraz cukier. Wymieszać. Posolić. Ciasto ma być lejące. Dodać do tego pocięty rabarbar. Smażyć na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 26.10.2014 22:47
Tak bez mąki?
Jodaj 04.06.2012 18:40
mniam :) bardzo dobre :)
ziutula 30.10.2011 12:21
z rabarbarem nie robiłam....musi przepis poczekać do lata...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat