Racuchy z opieńkami

Racuchy z opieńkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

  • mąka

  • proszek do pieczenia

    łyżeczka
  • mleko

    szklanka
  • ugotowane opieński

    200 g
  • Sól, pieprz, majeranek

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Racuchy z opieńkami

Jajko roztrzepać dodać mleko mąkę proszek i przyprawy, wymieszać ciasto trochę gęściejsze niż na naleśniki, Dodać ugotowane grzybki, wymieszać i smażyć niewielkie placuszki ..

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

ronald88 23.11.2011 10:19
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat