Racuchy z maślanki

Racuchy z maślanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maslanka naturalna

    1/2 l
  • jajko

    3 szt
  • jabłka

    2 szt
  • banan

    1 szt
  • mąka pszenna

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Racuchy z maślanki

W blenderze zmiksować maślankę,jajka,banan i mąkę,ciasto przełożyć do miski,jabłka obrać ze skórki,pokroić w drobne cząstki,dodać do ciasta i wymieszać,smażyć małe placuszki na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Wacław 22.12.2011 08:47
pyszne !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat