Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z Mascarpone -zaserwowane z masą krówkową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 120 gram
mąka pszenna 1 szklanka
cukier 4 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
mleko 1 szklanka
masa krówkowa 1\3 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z Mascarpone -zaserwowane z masą krówkową

Kroki postępowania

1
Do miski przekładamy potrzebne składniki: mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, wbijamy jajka, dodajemy serek mascarpone i mleko.
Krok 1 - Racuchy z Mascarpone -zaserwowane z masą krówkową  foto
2
Wszystkie składki miksujemy
Krok 2 - Racuchy z Mascarpone -zaserwowane z masą krówkową  foto
3
Porcje ciasta umieszczamy na patelni z rozgrzanym olejem i ...
Krok 3 - Racuchy z Mascarpone -zaserwowane z masą krówkową  foto
4
smażymy do zrumienienia z 2 stron. Serwujemy z masą krówkową. Smacznego :)
Krok 4 - Racuchy z Mascarpone -zaserwowane z masą krówkową  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 08.01.2015 16:29
Aż nabrałam ochoty na jednego takiego racuszka:)
ania2610 08.01.2015 15:24
pyszne, bardzo lubię!
soovka 08.01.2015 14:04
Bardzo apetyczne!
molanka 08.01.2015 12:04
kusząca propozycja
romanrafal
romanrafal 08.01.2015 11:29
bardzo mi podpasowały te racuszki
Malinka 08.01.2015 09:53
Na pewno smakowały :)
aginaa 08.01.2015 08:26
smaczne placuszki
olkaaa 08.01.2015 07:27
fajne racuchy
zabcia117 08.01.2015 07:07
Świetnie wyglądają!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak