Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 2 sztuki
mleko 3/4 szklanki
cebula 1 sztuka
proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki
kapusta biała 2 szklanki, posiekanej
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z kapustą

Pokrojoną kapustę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.
Z mleka, mąki, proszku i żółtek zarabiamy ciasto ( jak naleśnikowe). Dokładamy kapustę oraz pokrojona w kostkę cebulę. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Dokładamy ubite na sztywno białka. Mieszamy. Łyżką nakładamy racuszki na rozgrzany olej. Smażymy w głębokim tłuszczu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:42
Super przepis
jagoda5913 29.12.2016 19:43
też nie jadłam takich , wypróbuję
Aleksandra/Olcia 29.12.2016 17:32
nigdy takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak