Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem i otrębami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
mleko 1 szkl
mąka 1 1/3 szkl
cukier brązowy 3 łyż
otręby owsiane 3 łyż
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cynamon 1/2 łyżeczki
jabłko 1 szt
sól szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem i otrębami

Kroki postępowania

1
Jajko ucieramy z cukrem i solą. Dodajemy mąkę, mleko i otręby. Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Racuchy z jabłkiem i otrębami foto
2
Obrane jabłko ścieramy na tarce, dodajemy do ciasto. Wsypujemy cynamon i mieszamy.
Krok 2 - Racuchy z jabłkiem i otrębami foto
3
Na patelnie wylewamy odrobinę oleju i wykładamy łyżką porcje ciasta. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Krok 3 - Racuchy z jabłkiem i otrębami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 16.03.2015 11:55
pyszne racuchy
Skotka 16.03.2015 10:03
Też je lubię:)
Krystyna32 16.03.2015 09:57
bardzo lubię
olkaaa 16.03.2015 08:41
bardzo fajne
Motorek 16.03.2015 07:49
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak