Racuchy z jabłkiem i otrębami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • mleko

    1 szkl
  • mąka

    1 1/3 szkl
  • cukier brązowy

    3 łyż
  • otręby owsiane

    3 łyż
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • cynamon

    1/2 łyżeczki
  • jabłko

    1 szt
  • sól

    szczypta
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Racuchy z jabłkiem i otrębami foto
Jajko ucieramy z cukrem i solą. Dodajemy mąkę, mleko i otręby. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Racuchy z jabłkiem i otrębami foto
Obrane jabłko ścieramy na tarce, dodajemy do ciasto. Wsypujemy cynamon i mieszamy.
Krok 3 - Racuchy z jabłkiem i otrębami foto
Na patelnie wylewamy odrobinę oleju i wykładamy łyżką porcje ciasta. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 16.03.2015 11:55
pyszne racuchy
Skotka 16.03.2015 10:03
Też je lubię:)
Krystyna32 16.03.2015 09:57
bardzo lubię
olkaaa 16.03.2015 08:41
bardzo fajne
Motorek 16.03.2015 07:49
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat