Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem i gruszką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
cukier trzcinowy 2-3 łyż
mąka 1 1/2 szkl
drożdże świeże 2 dag
mleko 1 szkl
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
pomarańcza 1 szt
jabłko 1 szt
gruszka 1 szt
olej 1 łyż
sól szczypta
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem i gruszką

Kroki postępowania

1
Jajko wbijamy do miski. Dodajemy ok 2 łyżki cukru trzcinowego i szczyptę soli. Dokładnie ubijamy na puszystą masę.
Krok 1 - Racuchy z jabłkiem i gruszką foto
2
Do masy jajecznej dodajemy starte na tarce jabłko i gruszkę oraz cynamon. Mieszamy.
Krok 2 - Racuchy z jabłkiem i gruszką foto
3
Na koniec dodajemy mąkę, olej oraz zarobione drożdże w ciepłym mleku (z dodatkiem 1 łyżki cukru). Ciasto dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 30 minut.
Krok 3 - Racuchy z jabłkiem i gruszką foto
4
Na patelnie wylewamy olej lub inny tłuszcz. Łyżką kładziemy placki i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Krok 4 - Racuchy z jabłkiem i gruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 22.02.2015 16:33
smaczne racuchy
Magdalena Rysińska 21.02.2015 21:49
Podobne do tych babcinych.
Skotka 21.02.2015 08:52
Uwielbiam takie:)
mirosława4 20.02.2015 17:35
apetyczne zjadłabym
anilewe13
anilewe13 20.02.2015 17:31
wyglądają bardzo smakowicie jeszcze takich nie jadłam
Renata9 20.02.2015 16:10
Pyszne racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak