Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy wiśniowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
serek wiśniowy 200 g
woda gazowana 1/3 szkl
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
cukier 2-3 łyżeczki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy wiśniowe

Jajka dokładnie miksujemy z cukrem. Dodajemy serek, a następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wodę. Dokładnie mieszamy. Smażymy niewielkie placki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podajemy z dżemem wiśniowym.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 20.07.2013 20:27
pomysłowe racuchy
mariel78 16.12.2012 09:38
smaczniutkie
Adam/ZUB3R 29.11.2012 14:53
lubię placki
karolina1869 16.11.2012 15:16
ciekawe
Kas2 01.08.2012 23:16
świetny pomysł na racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak