Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy pieczone

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka pełnoziarnista 1 szklanka
jogurt naturalny 250 gram
jabłka 2-3 sztuki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka

Porada

Jeżeli ktoś używa kwaśnych jabłek lub po prostu lubi słodkie racuszki można dosłodzić np. 1 łyżką miodu. Do podania polecam jogurt naturalny wymieszany z cynamonem i odrobiną cukru lub standardowo z cukrem pudrem.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy pieczone

Białko ubijamy na sztywno z odrobiną soli. W misce mieszamy żółtka i jogurt, a następnie dodajemy mąkę, cynamon oraz proszek do pieczenia. Na końcu wszystko mieszamy z ubitym białkiem i jabłkami startymi na tarce i odciśniętymi z nadmiaru soku. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 min (mają się troszkę przyrumienić).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 18.02.2016 16:44
dobre : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak