Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy o smaku kiwi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
kiwi 3 szt
sól do smaku 1 szczypta
woda ciepła 1 szklanka
drożdże suche 20 gram
cukier 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
olej do smażenia 30 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy o smaku kiwi

Mąkę przesiać, dodać sól. Drożdże mieszamy w ciepłej wodzie. Do mąki dodajemy cukier i oliwę i stopniowo drożdże. Mieszamy wszystko drewniana łyżką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Formować małe porcje i układać na ściereczce oprószonej mąką, pozostawić do podrośnięcia na 10-15 minut. Po tym czasie smażymy na oleju roślinnym. Kiwi obieramy i kroimy w plastry, na każdego racucha nakładamy kiwi i smażymy placuszki z obu stron na rumiany kolor. Można posypać cukrem pudrem jak ktoś lubi na słodko.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 25.04.2014 18:47
świetne , mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak