racuchy na słodko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 szt
  • mąka

    10 dag
  • mleko

    150 ml
  • woda gazowana

    100 ml
  • sól

    1 łyżeczki
  • olej

    3 łyżki
  • jabłko

    2 szt
  • truskawki

    15 szt
  • cukier

    2 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jaja ubijamy wlewamy łyżeczkę oleju mleko i wodę odrobinę solimy stopniowo wsypujemy mąkę ciasto powinno mieć konsystencję budyniu jabłka myjemy obieramy i kroimy w cienkie plasterki wsypujemy do ciasta mieszamy na rozgrzanym oleju smażymy placuszki o średnicy 15 cm truskawki myjemy osączamy lekko rozgniatamy aby puścił sok dodajemy cukier i energicznie mieszamy polewamy racuszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat